top of page

JONGEREN

Een vak leren in de praktijk

Lijkt het jou leuk om in de bouw te werken en wil je een vak leren met toekomst? Leer je bovendien liever in de praktijk dan in de schoolbanken? Dan begint jouw toekomst hier! Bij Gaan in de Bouw staat de praktijk centraal. Daar leer je het echte werk als metselaar, voeger, kalkzandsteen verlijmer, leidekker of dakdekker bijvoorbeeld.

 

Ben je jonger dan 23 jaar, dan kun je een BOL- of BBL-opleiding volgen bij een ROC en een daarmee samenwerkend opleidingsbedrijf. Als de beroepsopleiding van jouw keuze tenminste beschikbaar is. Voor de beroepen in de gespecialiseerde aannemerij kun je van de aangeboden opleidingen alleen voor metselen bij een ROC terecht. Wil je een ander vak leren binnen de gespecialiseerde aannemerij? Dan ben je bij Gaan in de Bouw aan het juiste adres.

 

Onze opleidingen bestaan uit een theoriedeel, een praktijkinstructie en een praktijkexamen. Docenten en examinatoren van een ROC verzorgen de theorie en nemen het praktijkexamen en theorie-examen af. Erkende instructeurs uit het bedrijfsleven verzorgen de praktijkinstructie. Daar leer je de kneepjes van het vak. Samen met het ROC leiden wij je op tot een echte vakspecialist, op het praktijkniveau van de reguliere BBL-opleidingen (niveau 2 of 3).

 

Is een diploma belangrijk?

In Nederland is een diploma nog steeds belangrijk. Diploma’s en certificaten vormen een bewijs van vakbekwaamheid en zijn onmisbaar om in de toekomst zeker te zijn van werk. Werkgevers zullen er steeds vaker naar vragen. Dat komt onder andere doordat de wetgever eisen gaat stellen aan het vakmanschap via de “Wet kwaliteitsborging voor het bouwen”. Dus zonder (vak)diploma géén toekomst.

 

Voordelen voor jou als jongere

  • De kans te kiezen voor een praktijkgerichte beroepsopleiding in de GA

  • Een flexibele praktijkgerichte opleiding grotendeels binnen het bedrijf

  • Een opleiding met erkende branche (deel)vakbekwaamheidsbewijzen

  • Kortdurende praktijkgerichte opleidingsmodules op locaties zo dicht mogelijk bij jou in de buurt

  • De kans om je resultaten om te zetten naar een regulier MBO diploma (mits de opleiding voorkomt in de kwalificatiestructuur van OCW)

Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page