top of page

De kennis en ervaring van instructeur Toon Janssen

Bouwopleidingen bij GAan in de Bouw worden gegeven door ervaren instructeurs die hun kennis en ervaring graag overdragen. Een van deze instructeurs is Toon Janssen, die jarenlang werkzaam is geweest in de dakdekkersbranche in regio Venray.


Instructeur opleiding dakdekken Toon Janssen

Nieuwe vakmensen opleiden is geen onbekend fenomeen voor Toon. Gedurende zijn loopbaan heeft hij al verschillende jonge vaklieden opgeleid. Praktijkdocent worden lag hem dan ook wel. “Toen mij gevraagd werd instructeur te worden, hoefde ik geen moment na te denken,” vertelt Toon. “Ik vind het mooi om op deze wijze deelnemers te scholen en mijn kennis en ervaring over te brengen.”


Vakmanschap waarborgen

Maar Toon berust niet alleen maar op zijn eigen jarenlange ervaring vanuit de dakdekkerswereld. Hij staat altijd open voor nieuwe zaken en zorgt dat hij op de hoogte blijft van de laatste stand van de techniek in de branche. Zonder het oude van het ambacht te vergeten. Op die manier waarborgt hij vakmanschap, nu en in de toekomst.


Net als Sil Gielen nam Toon deel aan de groep die de handleiding voor instructeurs opstelde. Ook hier bracht hij zijn kennis in, waardoor de kwaliteit van onze bouwopleidingen nog verder verbeterd is.


"Altijd bereid en leergierig"

De stimulans zich in te zetten voor de opleiding, komt voor Toon onder andere vanuit de deelnemers zelf. “Een van de mooie zaken is dat de deelnemers, ondanks dat ze verschillen van leeftijd, vrijwel altijd bereid en leergierig zijn.” vertelt hij. “Ik sta nog weleens versteld hoe snel sommigen zich gedurende de opleiding ontwikkelen.”


De samenwerking met deelnemers is heel collegiaal, hoewel Toon ook niet terugdeinst voor een flinke discussie. Zo houdt hij de deelnemers scherp en dus de kwaliteit hoog. En daar profiteert iedereen van.


Toon en zijn mede-instructeur Sil Gielen hebben samen de nieuwe opleidingsruimte voor de opleiding dakdekken in orde gemaakt. Lees meer over deze herinrichting.


Instructeur Toon Janssen nieuwe opleidingsruimte hellende daken

Comments


Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page