top of page

Gaan in de bouw – Voor wie wil werken én leren

Gaan in de Bouw Er ontstaat de laatste jaren een steeds grotere vraag naar gespecialiseerde en goed opgeleide vakmensen in de bouw, terwijl er tegelijkertijd steeds minder in die behoefte kan worden voorzien. Onder andere krapte op de arbeidsmarkt, wetswijzigingen en ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid maken dat er in de bouw een enorme behoefte is aan medewerkers met specifieke vakkennis en competenties.De traditionele BBL opleidingen kunnen niet in deze vraag voorzien. Uit de behoefte om vakmensen voor deze gespecialiseerde doelgroep(en) op te leiden is Gaan in de Bouw ontstaan. Wat doet Gaan in de Bouw? Gaan in de Bouw leidt medewerkers, zijinstromers en zzp'ers in de gespecialiseerde aannemerij, timmeren en tegels lijmen op voor de toekomst. Hiervoor biedt Gaan in de Bouw maatwerk vakopleidingen aan voor dakdekken (hellende daken), leidekken, metselen, voegen en kalkzandsteenlijmen. De opleidingen, die worden verzorgd in modules, op basis van het beroepscompetentieprofiel bestaan uit een theoriegedeelte met daarnaast veel praktijk, gevolgd door een afsluitend theorie- en praktijkexamen. Mits met goed gevolg afgesloten ontvangen de deelnemers een branchecertificaat of vakbekwaamheidsbewijs. Wat onderscheidt Gaan in de Bouw van de reguliere opleidingen? Allereerst het feit dat je altijd bij Gaan in de Bouw terecht kunt. Om een reguliere opleiding te kunnen volgen is vaak een bepaald volume aan vraag nodig. Gaan in de Bouw is middels haar contacten met diverse opleidingsbedrijven altijd in staat om een bepaalde opleiding in de regio van jouw woonplaats of bedrijf aan te bieden. En omdat het modulaire opleidingen betreft is onze flexibiliteit met betrekking tot de invulling aanzienlijk groter dan bij de reguliere opleidingen. Maar is het dan wel een erkende opleiding?

Jazeker! De opleidingen van Gaan in de Bouw zijn NLQF ingeschaald. Dit is een erkend systeem voor het bepalen van het opleidingsniveau van een opleiding dat aansluit bij het Europese EQF. Op deze manier hebben de opleidingen een aantoonbaar niveau.

Na de succesvolle voltooiing van een opleiding ontvangt de deelnemer een erkend vakbekwaamheidsbewijs op NLQF-niveau 2 of 3. Deelnemers kunnen hiermee na het behalen van hun vakbekwaamheidsbewijs aantonen over welke kwalificaties ze beschikken, wat uiteraard erg belangrijk is bij het vinden van een vervolgopleiding of een baan.

Wat zijn de voordelen van scholing volgen via Gaan in de Bouw? Kiezen voor een opleiding via Gaan in de Bouw kent een aantal voordelen. Allereerst zoals genoemd het feit dat er dankzij de praktische en flexibele invulling altijd wel een opleiding ergens in de buurt beschikbaar is. En verder:

·       je begint elke module met een stuk theorie door een bevoegd docent

·       je krijgt les van leermeesters uit de praktijk

·       na het succesvol voltooien van je opleiding ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs

·        je kunt losse modules volgen of een opleidingstraject op maat zodat het opleidingstempo altijd bij jou past

·       je investeert in jezelf en in je toekomst door je vakkennis uit te verbreden of up-to-date te houden

Waarom zou je als werkgever scholing via Gaan in de Bouw aanbieden? Ook voor werkgevers is het om diverse redenen aantrekkelijk om de modulaire opleidingen van Gaan in de Bouw aan te bieden. We noemen er een paar:

·       je bent een aantrekkelijke werkgever voor je (toekomstige) medewerkers en verstevigt dus je positie op de arbeidsmarkt

·       de medewerkers beschikken over aantoonbaar vakmanschap

·       als werkgever kun je, in veel gevallen, subsidie krijgen voor deze opleidingen

·       je houdt de kwaliteit van het werk dat je levert optimaal

·       de opleidingen via Gaan in de Bouw zijn zeer betaalbaar

·       je houdt mede hierdoor het imago van de branche op peil

 

Meer weten? Wil je meer weten over Gaan in de Bouw of over de beschikbare opleidingen?

Aarzel dan niet, maar neem vrijblijvend contact met ons op!
Yorumlar


Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page