top of page

Leren van instructeurs zoals Sil Gielen

Vakmensen opleiden is een vak apart. Dat gaat niet vanzelf, dus dat doen we bij GAan in de Bouw niet alleen. We berusten onder meer op de expertise en hulp van instructeurs. Instructeurs zoals Sil Gielen. Met zijn jarenlange ervaring en oog voor kwaliteit speelt hij een belangrijke rol bij onze bouwopleidingen.

Instructeur opleiding dakdekken Sil Gielen

Zeer kritisch over kwaliteit

Sil Gielen is jarenlang ondernemer in de regio Eersel geweest. Daarnaast heeft hij vele jaren als praktijkdocent gewerkt bij het voormalige BGA in Boxtel. “Ik breng graag mijn kennis en ervaring als ‘oude rot in het vak’ over,” vertelt hij. Ook is hij voorzitter van het surveillantenteam tijdens de examendag, een taak die hij met zijn ervaring graag uitvoert.


Naar eigen zeggen legt Sil de lat erg hoog: “Ik ben zeer kritisch over kwaliteit.” Juist die kritische blik is erg waardevol. Hiermee helpt Sil de kwaliteit van onze opleidingen naar een hoger niveau.


Betere voorbereiding voor instructeurs

Al vanaf het begin van de oprichting van de branchevereniging Het Hellende Dak – tegenwoordig Gebouwschil Nederland – en de start van de opleiding hellende daken is Sil volop betrokken. Zo is er mede op zijn verzoek per module een handleiding voor de instructeurs opgesteld, die dient als basis voor de voorbereiding. Dit helpt de instructeurs eenduidige instructie te geven.


Elke opleidingsmodule start in principe met een theoriedeel, waaraan de praktijkdocenten ook deelnemen. Zo leren deelnemers en docenten elkaar kennen, wat het contact een stuk eenvoudiger maakt. Aansluitend brengen de deelnemers het geleerde in de praktijkhal in praktijk, waarbij ze vragen kunnen stellen en ondersteuning krijgen van de instructeurs.


Vakmanschap van de toekomst

“De samenwerking met deelnemers loopt heel goed. Onderling wisselen we kennis en ervaring uit,” aldus Sil. Hij heeft er vertrouwen in dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de opleidingen en daarmee investeren in de vakkennis van hun personeel.


Bij GAan in de Bouw zetten wij ons in voor het vakmanschap van de toekomst. Samen met én dankzij instructeurs zoals Sil. Van hen valt veel te leren.


Sil heeft samen met instructeur Toon Janssen de herinrichting van de opleidingsruimte voor hellende daken verzorgd. Lees meer over onze interne verhuizing.

Instructeurs dakdekken Sil Gielen en Toon Janssen in de nieuwe opleidingsruimte

コメント


Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page