top of page

Opleiding van dakdekkers bij Weijerseikhout

Al vele bedrijven hebben via GAan in de Bouw kennisgemaakt met de nieuwe manier van opleiden in de bouw. Zo ook onze partner Weijerseikhout, dakdekkersbedrijf in Groesbeek. Dit jaar heeft een zestal dakdekkers van het bedrijf de opleidingsmodules dakdekken niveau 2 gevolgd. Hoe zit het nu met onze samenwerking?


GAan in de Bouw en Weijerseikhout over de opleiding van dakdekkers in 2020
GAan in de Bouw en Weijerseikhout bespreken de samenwerking in 2020

50 daken per dag verduurzamen

Weijerseikhout is al 60 jaar een totaalspecialist op het gebied van dakvernieuwing. De verduurzaming van Nederlandse daken is hun missie. Concreet betekent dat 50 daken per dag verduurzamen, om zo voor 2050 alle Nederlandse woningen CO2-neutraal te krijgen en klimaatdoelstellingen te realiseren.


Niet bepaald een kleine opgave, maar een die het bedrijf toch vol passie aangaat. Om deze ambitie waar te maken, is het noodzakelijk dat de dakdekkers de juiste expertise in huis hebben. Vandaar dat Weijerseikhout haar medewerkers graag gestructureerd wil opleiden en voorzien van de benodigde competenties.


De nieuwe manier van opleiden

Dat is hoe onze samenwerking tot stand is gekomen. GAan in de Bouw biedt namelijk gespecialiseerde opleidingen voor dakdekkers die aansluiten op de behoefte medewerkers de juiste kennis aan te reiken. Onderwerpen zoals dakdoorbrekingen, energiesystemen, schade en onderhoud, veiligheid en waterkerende sluitingen komen aan bod.


De opleiding is modulair ingedeeld, zodat de deelnemers voldoende tijd hebben het geleerde in praktijk te brengen én zodat de planning van het bedrijf niet in het geding komt. Wel zo prettig wanneer er 50 daken per dag onder handen genomen moeten worden.


Toekomst van het vakmanschap

Tijdens een bezoek aan Weijerseikhout neemt Gideon Verhoeven, scholings- en opleidingsadviseur bij GAan in de Bouw, de samenwerking door met Weijerseikhout’s Lobke Eikholt (opleidings- en personeelsbegeleiding) en Koen Verharen (organisatie, visie en beleidsvoering). Wat zijn de resultaten en hoe is het proces bevallen?


In het begin van het jaar is een zestal medewerkers begonnen aan de volledige opleiding dakdekken hellende daken. Ondertussen hebben zij al een of meerdere deelvakbekwaamheidsbewijzen in ontvangst mogen nemen. Lobke en Koen hebben de inzetbaarheid van het personeel aanzienlijk zien verbeteren door de opleiding en vinden het fantastisch te zien hoe het vakmanschap toeneemt en de medewerkers groeien.


Weijerseikhout enthousiast over de bouwopleidingen van GAan in de Bouw
"Fantastisch om te zien hoe de inzetbaarheid toeneemt"

Reden voor een verdere samenwerking? Dat vertellen Lobke en Koen in de nieuwste editie van SteilDAK (nr. 6, p. 52).

Comments


Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page