top of page

Straatmaker niveau 2

Niveau 2

Omschrijving

Heb je of ben je een zijinstromer die vanuit een uitkering of vanuit een werkende situatie op zoek is naar een baan in de bouw en infra sector? Dan zijn de leerloopbaanpaden bedoeld voor jou of jouw kandidaat. Met deze opleidingen kom je in dienst van een opleidingsbedrijf en krijg je een opleiding en goede begeleiding. Zo kun je snel en met salaris of behoud van uitkering aan het werk.

 

Duur 

De duur van het leerloopbaanpad is afhankelijk van de basiskennis en de voortgang van de deelnemer. Gemiddeld doorloopt een kandidaat het leerloopbaanpad in 6 maanden.

 

Doelgroep

Zijinstromer die vanuit een uitkering of vanuit een werkende situatie op zoek is naar een baan in de bouw en infra sector.

 

Wat leer je bij Straatmaker niveau 2?

Het leerloopbaanpad Straatmaker niveau 2 bestaat uit het onderdeel Straatwerk uitvoeren. In overleg met je opleidingsbedrijf bespreek je welke praktijkopdrachten jij gaat doen.

 

Examen

Het leerloopbaanpad Straatmaker niveau 2 wordt afgesloten met een officieel praktijkexamen en theorie-examen. Het examen (theorie en praktijk) duurt 2 dagen.

 

Het praktijkexamen bestaat uit twee examendelen die de deelnemer beide moet uitvoeren.

  1. Straatwerk niveau 2

  2. Straatmeubilair plaatsen
     

Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuze vragen. Dit examen wordt digitaal afgenomen.

 

Investering 

Aan het leerloopbaanpad zijn er voor de deelnemers geen kosten verbonden. De investering voor het opleidingsbedrijf zijn de kosten van het opleidingstraject, eventueel de kosten van de leermiddelen en de kosten van het examen. De examenkosten (2 examendagen) bedragen € 640,00 excl. BTW

 

Subsidie

Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht.

 

Certificering 

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgesloten, ontvangt de deelnemer een (NLQF ingeschaald) deelvakbekwaamheidsbewijs. Dit deelvakbekwaamheidsbewijs is onderdeel van het vakbekwaamheidsbewijs Straatmaker niveau 2 (NLQF-niveau 2).

Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page