top of page

WERKNEMERS

Nu en straks zeker zijn van werk

Als je lekker aan het werk bent, denk je misschien niet gelijk aan het volgen van een cursus of opleiding. Toch is het een goede investering in jezelf en in jouw toekomst. Als je zorgt dat je goed opgeleid bent en blijft, ben of word je nog aantrekkelijker voor werkgevers. Nu en in de toekomst. En ben je dus zeker van een baan.

Leren op jouw manier

Onze opleidingen bestaan uit modules die je in je eigen tempo kunt volgen. Bijvoorbeeld als je het belangrijk vindt om veranderingen bij te houden en bijgeschoold wilt worden in je eigen beroep. Of misschien wil je een heel ander beroep leren. Of opgeleid worden voor nieuwe taken, zodat je nog waardevoller wordt voor het bedrijf waar je werkt. Ook als je zo lang mogelijk gezond en met plezier wilt blijven werken, is het belangrijk om bij te blijven in je vak. Voor elke module die je volgt, krijg je een erkend deelvakbekwaamheidsbewijs. Sluit je alle modules met een positief resultaat af, dan ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs op niveau 2 of 3.

Twee praktijkvoorbeelden

Stel je bent een ervaren vakman of -vrouw zonder diploma. Maar je hebt wel behoefte aan de erkenning van jouw vakmanschap. Dan kun je de door jou gekozen module in één keer doorlopen. Je start met de theorie en vervolgens met de praktijkinstructie. Aansluitend maak je het praktijkexamen. Je hoeft dus niet te wachten. Het tempo waarin je alle modules doorloopt die bij het vakbekwaamheidsbewijs horen, bepaal je zelf in overleg met je werkgever.

 

Stel je bent een ervaren vakman of –vrouw die te maken krijgt met nieuwe ontwikkelingen in het vak. Je wilt graag bijblijven en ook in de toekomst zeker zijn van werk. Dus is het belangrijk dat je aanvullende scholing krijgt. Dan hoef je niet een hele opleiding te volgen, maar kun je volstaan met één of enkele modules.

Voordelen voor jou als werknemer

  • De kans je te kwalificeren 

  • De kans om invulling te geven aan de behoefte aan erkenning voor je vakbekwaamheid

  • De kans om bij te blijven en zo te werken aan je werkzekerheid

  • De kans je te bekwamen in een ander vak als daar behoefte aan is

  • De kans langer gezond te blijven werken

  • De kans om zelf invulling te geven aan je toekomst

Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page