top of page

Basis GWW

Niveau 2

 

Omschrijving

Heb je of ben je een zijinstromer die vanuit een uitkering of vanuit een werkende situatie op zoek is naar een baan in de bouw en infra sector? Dan zijn de leerloopbaanpaden bedoeld voor jou of jouw kandidaat. Met deze opleidingen kom je in dienst van een opleidingsbedrijf en krijg je een opleiding en goede begeleiding. Zo kun je snel en met salaris of behoud van uitkering aan het werk.

 

Duur 

De duur van het leerloopbaanpad is afhankelijk van de basiskennis en de voortgang van de deelnemer. Gemiddeld doorloopt een kandidaat het leerloopbaanpad in 6 maanden.

 

Doelgroep

Zijinstromer die vanuit een uitkering of vanuit een werkende situatie op zoek is naar een baan in de bouw en infra sector.

 

Wat leer je bij Basis GWW?

Het leerloopbaanpad Basis GWW bestaat uit twee onderdelen, te weten:

  1. Werkterrein inrichten

  2. Werk voorbereiden en verhardingen aanbrengen

 

In overleg met je opleidingsbedrijf bespreek je welke praktijkopdrachten jij gaat doen.

 

Examen

Het leerloopbaanpad Basis GWW wordt afgesloten met een officieel praktijkexamen en theorie-examen. Het examen (theorie en praktijk) duurt 1 dag.

 

Het praktijkexamen bestaat uit drie examendelen die de deelnemer allemaal moet uitvoeren.

  1. Verkeersafzetting plaatsen

  2. Werkterrein inrichten

  3. Werkterrein opruimen en verkeersafzetting verwijderen

 

Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuze vragen. Dit examen wordt digitaal afgenomen.

 

Investering 

Aan het leerloopbaanpad zijn er voor de deelnemers geen kosten verbonden. De investering voor het opleidingsbedrijf zijn de kosten van het opleidingstraject, eventueel de kosten van de leermiddelen en de kosten van het examen. De examenkosten (1 examendag) bedragen € 320,00 excl. BTW

 

Subsidie

Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht.

 

Certificering 

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgesloten, ontvangt de deelnemer een (NLQF ingeschaald) deelvakbekwaamheidsbewijs. Dit deelvakbekwaamheidsbewijs is onderdeel van het vakbekwaamheidsbewijs Vakman GWW (NLQF-niveau 2).

Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page