top of page

OPLEIDING VOEGER

De opleiding Voegen niveau 2 bestaat uit vijf modules. Het is mogelijk om de volledige opleiding te volgen, maar ook het volgen van losse modules behoort tot de mogelijkheden. Iedere module wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen, waarbij een erkend (deel)vakbekwaamheidsbewijs behaald kan worden. Wanneer alle modules behaald zijn, hebben deelnemers recht op een vakbekwaamheidsbewijs.

 
Gaan in de Bouw adviseert en ondersteunt werkgevers bij het opstellen van een passend bedrijfsopleidingsplan. Daarbij wordt gekeken naar de behoefte van het bedrijf en de werknemer. Zo heeft een ervaren werknemer andere behoeften dan iemand die net gestart is. Uitgangspunt daarbij is dat werken en leren op een goede manier gecombineerd wordt. De praktijkopleiding vindt hoofdzakelijk binnen het bedrijf plaats onder begeleiding van een erkende leermeester.

  
De afsluiting van de modules, zowel praktijk als theorie, vindt plaats bij regionale opleidingsbedrijven bouw en infra en duren drie tot vier dagen. Om de reistijd van kandidaten te beperken, wordt gekeken naar een zo goed mogelijke regionale spreiding. Bij voldoende interesse, minimaal acht kandidaten, wordt een datum en locatie vastgesteld. Dit wordt overlegd met zowel werkgever als de kandidaten. 

Interesse om zelf of uw werknemers deel te laten nemen aan de opleiding (of aan een van de modules) Voeger?

 

Laat uw gegevens achter of neem contact op met Gideon Verhoeven (0653449532 of gideonverhoeven@gaanindebouw.nl
Op de hoogte blijven van ons overige aanbod? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

MODULES VAN DEZE OPLEIDING:

Niveau

Dagen

2

3

Gezond en veilig werken

V01

Zekerheid over de veiligheid is een belangrijke voorwaarde om het werk goed uit te voeren. Na afloop van de module weten medewerkers hoe een werkplek veilig gehouden wordt en op welke manier omgegaan wordt met veiligheidsrichtlijnen.

Niveau

Dagen

2

3

Voegwerk verwijderen

V02

Het voegwerk van een gebouw wordt aangetast door weersinvloeden. Daarom moet na verloop van tijd het bestaande voegwerk worden vervangen. De eerst stap in het vervangen van voegwerk is het verwijderen van voegwerk. In deze module wordt ingegaan op de kennis van voeghardheden, de manier van verwijderen en de bijbehorende kwaliteitseisen.

Niveau

Dagen

2

3

Basis voegwerk

V03

Het goed uitvoeren van voegwerk vereist enkele basisvaardigheden. In deze vakmodule wordt daar ervaring mee opgedaan en krijgen de deelnemers de basishandelingen onder de knie. Werknemers zijn daardoor in staat om onder andere platvol voegwerk uit te voeren.

Niveau

Dagen

2

4

Bijzonder voegwerk

V04

Nieuwbouw, maar ook bestaande bouw, vraagt steeds vaker om bijzonder voegwerk. Denk daarbij aan een dudokvoeg of schaduwvoeg. In deze module wordt geleerd hoe dit bijzondere voegwerk gemaakt wordt.

Niveau

Dagen

2

4

Gevelbehandeling

V05

Om een gevel in goede staat te houden, moet deze de juiste behandeling krijgen. Dit kan door het reinigen, het onderhouden, waterafstotend maken en het geven van een anti-graffiti behandeling. Na deze module hebben de deelnemers de belangrijkste methodes onder de knie.

Wil je op de hoogte
blijven van geplande
opleidingen?

Screenshot_4_blue.png

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

GidB-beeld-schuin-agenda-blauw.png

Screenshot_4.png
Gaan in de Bouw logo FC - schuin.png
bottom of page