Opleiding Voeger
Voegwerk komt bij vrijwel elk bouwproject om de hoek kijken. Het is dus een onmisbare vaardigheid voor iedereen die in de bouw werkt. Met de opleiding tot voeger van GAan in de Bouw krijgen cursisten op een beheersbare en betaalbare manier de fijne kneepjes van het voegwerk aangeleerd. Het gaat niet om zomaar een cursus voegen, maar om een echte voegeropleiding met (deel)vakbekwaamheidsbewijs niveau 2 na het succesvol afleggen van het examen.
De opleiding voegen is flexibel te volgen en vindt altijd plaats op een locatie in de buurt, welke uiteindelijk wordt bepaald op basis van de woonplaats van de deelnemers. Leer via onderstaand overzicht meer over de inhoud van de opleiding voegwerken en schrijf je direct in!
Opleidingsmodules Voegen
Je werkzaamheden voer je onder andere uit op de steiger. Om dit veilig te doen leer je in deze vakmodule welke richtlijnen hiervoor zijn en hoe je je werkplek veilig houdt. Zekerheid over je eigen veiligheid en die van je collega’s is een belangrijke voorwaarde om je werk uit te kunnen voeren.
V01. Gezond en veilig werken
In veel gevallen moet het voegwerk van een bestaand gebouw worden vernieuwd. Het goed verwijderen van bestaand voegwerk leer je in deze vakmodule. Dit doe je met kennis van voeghardheden en kwaliteitseisen aan voegwerk.
V02. Voegwerk verwijderen
Het veelvoorkomend voegwerk vraagt om enkele basisvaardigheden. In deze vakmodule doe je daar ervaring mee op en leer je de basishandelingen. Hiermee ben je in staat om o.a. platvol-voegwerk uit te voeren.
V03. Basis voegwerk
In bestaande bouw en in nieuwbouw wordt voor een mooie gevel voegentypen zoals bijvoorbeeld een dudokvoeg of schaduwvoeg toegepast. In deze vakmodule leer je hoe je dit bijzondere voegwerk moet maken.
V04. Bijzonder voegwerk
Om een mooie gevel in goede staat te houden moet je de juiste behandelingen toepassen. Het reinigen en onderhouden van gevels wordt in deze module behandeld. Ook het waterafstotend maken en anti-graffiti behandelingen komen aan de orde.
V05. Gevelbehandeling